Főoldal
Intézmények
Gazdaság
Egészség
Vallás
Kultúra
Rendezvények
Sport
Szabadidő
Turizmus

Szabadidõ >> Csátaljai Kutyások Baráti Köre

1991 tavaszán kutyasétáltatás közben néhányan kitaláltuk, szakszerû képzés kellene a kutyáknak és a gazdiknak. A kutya iránti rajongáson kívül más nem állt rendelkezésre, sem szakmai tudás, sem anyagi fedezet. Baráti összefogással megépítettük az iskolát, az önkormányzattól kapott területen, a volt községi lõtéren. A szakmai vezetést az akkori körzeti rendõr vállalta. Célkitûzésünk volt, hogy a fiatalok kedvet kapjanak a kutyás- sporthoz, és képzéssel, neveléssel elkerüljük a kutyás baleseteket.
Meglepetéssel tapasztaltuk, hogy minden korosztályból volt és van tagunk. Az évek során a környékbeli falvakból is jöttek az érdeklodok. Bemutatókat kezdtünk tartani Csátalján és más településeken. Nagy sikereink voltak Baján, Garán, Hercegszántón, stb.
Néhány évvel késõbb már egy itt kiképzett tagunk vezette és vezeti ma is a képzést. Ma már nem szenvedünk hiányt semmiféle felszerelésbol. Több, mint 100.000 forintnyi felszereléssel rendelkezünk. Kirándulásokat szerveztünk kutyakiállításokra – Bácsalmásra, Kalocsára, Kecskemétre, Budapestre. Baráti fõzéseket tartunk, vacsorákat rendezünk.
Ennek a baráti körnek a fõösszetartó ereje, a kutyák szeretete, és mint a nevünk is mutatja: a barátság. Úgy gondoljuk, ennek a két tényezõnek van olyan összetartó ereje, hogy 15 éve zavartalanul tudjunk mûködni és tanulni.
Foglalkozás minden vasárnap reggel 9 órától fél 12-ig a volt községi lõtéren.
Mindenkit szeretettel várunk.
Fotógaléria.