Főoldal
Intézmények
Gazdaság
Egészség
Vallás
Kultúra
Rendezvények
Sport
Szabadidő
Turizmus

Sport >> Csátaljai Hagyományõrzõ Íjászok Baráti Köre

Csátaljai Íjászok Baráti Köre


A Csátaljai Íjászok Baráti Köre, mint egy 2003-ban alakult meg a jelenlegi felállásban. Az íjászat mellett a honfoglalás kori illetve elõtti magyar hagyományok kultúra harcmodor ezen belül a lovas kultúra és az íjászat ismertetése bemutatása. Két éve kezdtük el Csátalján és környékén íjászbemutatóinkat a hozzátartozó történelmi bemutatással az íjak vonatkozásában az õket használó belsõ ázsiai magyar rokon népek íjainak ismertetésével is. Szkíta, Hun, Avar (Magyar), Mongol íjakat használunk és mutatunk be.
Lõterünkön tavasztól õszig gyakorlunk, amelyekhez fogadjuk az érkezõ érdeklõdõket, akik természetesen kipróbálhatják és elsajátíthatják az íjászat alapjait, nyári estéken rendszeresen tábortûznél hangulatos történelmi eszmecserék folynak, sütések, fõzések közepette.
Céljaink a jövõt tekintve az õsmagyar kultúra megõrzése, átadása a jövõ nemzedékének és természetesen az õshaza területén élõ rokon népek történelmének ismertetése, a magyar rokonság tényeinek ismertetésével, a honfoglalás elõtti századoktól napjainkig.
Az évek során bõvültek ismereteink és eszköztárunk, amely az érdeklõdõk rendelkezésére áll.